Χόβολη Ελληνικού Καφέ Ηλεκτρικές & Αερίου
Είναι ο καφές που ψήνεται στη χόβολη, δηλαδή στη άμμο. Στη μέση του δοχείου τοποθετείται το μπρίκι και η άμμος τοποθετείται περιμετρικά μέχρι να το σκεπάσει ως τη μέση περίπου.
Έτσι ο ελληνικός καφές σιγοψήνεται και γίνεται πιο νόστιμος και μερακλίδικος.
Η παρασκευή του καφέ με αυτόν τον τρόπο, χωρίς φιλτράρισμα, προέρχεται σχεδόν σίγουρα από τον αραβικό κόσμο. Στην Ελλάδα διαδόθηκε κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής περιόδου. Σύμφωνα με την παράδοση οι πρώτοι που παρασκεύασαν τέτοιου είδους καφέ ήταν οι Βεδουίνοι της Μέσης Ανατολής οι οποίοι έβαζαν την χύτρα του καφέ πάνω στην άμμο που κάλυπτε την στάχτη και τα κάρβουνα για να τα κρατήσει ζωντανά. Γι' αυτό υπάρχει και η παράδοση να ψήνεται ο καφές πάνω σε άμμο (στη χόβολη) στα παραδοσιακά καφενεία. Η διάδοσή του στα Βαλκάνια είναι απόρροια της εμπορικής ακμής του λιμανιού της Υεμένης απ'όπου πρέπει να έφθασε και στον Ελλαδικό χώρο.
More on Χόβολη Ελληνικού Καφέ Ηλεκτρικές & Αερίου ▼
Φίλτρα: περιορίστε τα αποτελέσματα αυτής της σελίδας ▼
Προϊόντα ανά τύπο επιχείρησης
Εύρος Τιμών
Προτάσεις
Σύγκριση ▼
Ταξινόμηση Κατά:
1-13 από 13 εγγραφές | 1 σελίδες
Quick view
Quick view
1-13 από 13 εγγραφές | 1 σελίδες