Η δημιουργία του φραπέ ήταν τυχαία και συνέβη κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης στη Θεσσαλονίκη το 1957. Η λέξη frappé είναι γαλλική και σημαίνει χτυπημένος. Ο καφές φραπέ χαρακτηρίζεται "σκέτος", "μέτριος" ή "γλυκός" ως προς τις αναλογίες των βασικών συστατικών του. Κατασκευάζεται βάζοντας την επιθυμητή αναλογία καφέ και ζάχαρης σε ένα ψηλό ποτήρι ή σε σέικερ. Προσθέτοντας νερό σε ύψος ενός εκατοστού από τον πάτο του ποτηριού το μείγμα χτυπιέται στο σέικερ ή με ηλεκτρικό αναδευτήρα ΦΡΑΠΙΕΡΑ με μεγάλη περιστροφική ισχύ, μέχρι να σχηματιστεί σταθερός αφρός.
More on Φραπιέρες ▼
Φίλτρα: περιορίστε τα αποτελέσματα αυτής της σελίδας ▼
ΟΚΣτον διαδικτυακό μας τόπο χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία. Για πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια των στοιχείων σας και τη διαφύλαξη του απορρήτου σας, παρακαλούμε δείτε την ενότητα "Προστασία προσωπικών δεδομένων".